Project

Ontdek het woonerf De Pastorij in Turnhout

Het woonerf De Pastorij bestaat uit twee gebouwen met tussenin een gemeenschappelijke poort naar de tuinen. Links van de gemeenschappelijke poort staat de voormalige pastorie van de Heilig Hartkerk, rechts van de poort vind je de voormalige Kapel Heilig Hartparochie: een kloosterwoning met klaslokalen. De gebouwen vormen samen met de resterende burgerhuizen het kenmerkend straatbeeld van het Kerkplein. De volledige site is dan ook opgenomen op de inventaris bouwkundig erfgoed. De voormalige pastorie, in 1908 ontworpen door provinciaal architect Jules Taeymans, is daarnaast ook beschermd als monument.

Omgeven door natuur en met een ruim aanbod aan culturele, sociale en sportactiviteiten.

Beide gebouwen werden sinds 1970 gebruikt als muziekschool. In de beschermde voormalige pastorie worden 6 appartementen ondergebracht. De appartementen worden afgewerkt met behoud van de authentieke materialen en de aanwezige karakteristieke elementen zoals onder meer de schouw en schouwmantels. De voormalige kloosterwoning wordt omgebouwd tot 8 appartementen. Deze appartementen worden afgewerkt met hoogwaardige materialen. Wilt u bij een appartement van de kloosterwoning zelf de inrichting kiezen? Geen probleem, we begeleiden u met veel plezier doorheen de uitgebreide mogelijkheden van onze vooraanstaande leveranciers.

U kan kiezen uit de keukens die aangeboden worden door Franssen Keukens

Alle keukens worden vakkundig op maat gemaakt in eigen huis. Franssen heeft 2 productievestigingen en 6 showrooms. Zowel de keukens als dressings, vestiaire kasten, bureau- en/of televisiemeubelen kunnen via deze leverancier worden besproken. Alle keukenopstellingen worden ontworpen in 3D volgens het voorziene budget. Een detail van deze ontwerpen wordt opgemaakt per appartement.

Voormalige kloosterwoning

Gelegen rond de Heilig Hartkerk

De erfgoedsite De Pastorij ligt in het centrum van Turnhout. De winkelstraat is vlakbij en in de nabije omgeving zijn er meerdere scholen, supermarkten en medische voorzieningen.

Ontdek de ligging