Project

Snoepjesfabriek Roodthooft

Al sinds 1930 was de snoepjesfabriek Roodthooft, met de iconische “arabierekes” als uithangsbord, ondergebracht in de fabriekspanden op de Lange Leemstraat. De oorspronkelijke boterfabriek werd gebouwd in 1905 voor Albers Creameries en bestaat uit enkele gebouwen uit rode baksteen op het binnengebied en een sierlijk kantoor- en woongebouw aan de straatzijde. Deze gebouwen vormen de kern van de herbestemming van de hele site. In samenwerking met Patine architecten, en met steun van Vlaanderen worden deze beschermde panden gerestaureerd en uitgerust met de hedendaagse technieken.

Mix van kantoor- en woongelegenheden

De hele site wordt een mix van kantoor- en woongelegenheden, en een mix van woonvormen, gecentreerd rond gevarieerde open ruimtes. In totaal kent Confiserie Roodthooft 5 kantoorunits en 41 woonunits, gaande van eengezinswoningen met privé tuin, kleine startersappartementen tot grote luxueuze lofts met rijkelijke terrassen. De bestaande site wordt uiteraard gekenmerkt door de vroege industriële sfeer van de oude panden. De nieuwbouw elementen die rond het binnenplein ingepland worden ondersteunen en versterken deze sfeer. De materialisatie uit rode baksteen en sterke ritmiek van de gevels sluit op een rationele manier aan op de beschermde gevels. Aan de voorgevel wordt het aloude principe toegepast zoals herkenbaar in het bestaande art-nouveau pand: een fijner gedetailleerd voorgevel, met lichtere kleuren en zeer sterke lijnen, wat zich inpast in het straat beeld. Dit, gecombineerd met een sobere achtergevel dat aansluit op het rood gekleurde binnengebied.

Ultrium denkt aan jouw toekomst!

Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor appartementen en woningen in Vlaanderen. Ultrium development is mee met zijn tijd en denkt aan de toekomst. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt bij de Ultrium development gebouwen dus veel aandacht besteed aan duurzame materialen die de levenskwaliteit alleen maar ten goede komen. Appartementen kunnen uitgerust worden met zonnepanelen, om zo een gedeelte van de energie plaatselijk te produceren. De doordachte indeling van de appartementen, samen met een doorgedreven thermische- en geluidsisolatie vormen de basis voor een hoog wooncomfort. Een uitgebalanceerd ventilatiesysteem D in combinatie met het wegwerken van bouwknopen alsook het creëren van een luchtdichte woning, zorgen ervoor dat het energieverbruik drastisch wordt teruggedrongen.

Fabriekspanden op de Lange Leemstraat

Vroege industriële sfeer

Ontdek woonerf De Confiserie in hartje Antwerpen-Berchem, op een boogscheut van de wijk Zurenborg en het Groen Kwartier. Verschillende culturele, sociale en sportverenigingen zorgen voor een belevenisvolle omgeving.

Ontdek de ligging