Bruisend Antwerpen om de hoek

Wonen in hartje Antwerpen heeft je heel wat te bieden. Werken, ontspannen en genieten in de stad terwijl je toch dicht bij huis blijft, was nog nooit zo gemakkelijk. Op 5 minuten wandelafstand vind je de beroemde Meir. Supermarkten en buurtwinkels liggen letterlijk om de hoek. Net als verschillende scholen en de universiteit. Even de stad uit? Al na 12 minuten bereik je de Ring, om van daaruit de rest van België of de wijde wereld te verkennen.

VERBORGEN PAREL

De oude binnenstad ademt geschiedenis. Eeuwenoude gevels, smalle steegjes, indrukwekkende gebouwen. In woonerf De Byle blijf je verbonden met deze authentieke geschiedenis midden in de stad, zonder in te boeten aan luxe en comfort.

Wanneer je woonerf De Byle buiten wandelt, komt de bruisende sfeer van de stad je tegemoet. In de Koninklijke Opera geniet je van zowel klassieke voorstellingen als de nieuwste creaties in een iconisch Beaux-artskader. Cinema UGC Antwerpen ligt op een boogscheut en vertoont de nieuwste films met fantastische sound effects. En ook aan culinair vakmanschap ontbreekt het niet in het centrum. Na een gezellige dag kom je weer zorgeloos thuis en kan je meteen je wagen kwijt in de ondergrondse parking. Het leven was nooit zo makkelijk.

Een 16de eeuws koopmanshuis met rijke geschiedenis

Een kruispunt van heden, verleden en toekomst

Als deze muren eens konden spreken...
Waar ooit koetsen door de poort reden en waar het stadsleven zich net zo goed vertaalde in grandeur als in de intimiteit van een verborgen passage, wordt nu een nieuw hoofdstuk geschreven. Jij kan deel uitmaken van dit nieuwe verhaal. Met haar verleden én haar toekomst. Welkom thuis.

Koopmanshuis genaamd “de groote en de kleine Byle”, met een traditionele kern die opklimt tot het vierde kwart van de 16de eeuw. Na de toevoeging van het portaal in de 18de eeuw geven wij het historische pand een nieuwe en frisse toekomst, een thuis.

De architecten van Polo architecten hebben de residentie een unieke design toets gegeven, waardig aan zijn historie. Maar natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het origineel zelf, uit respect voor de geschiedenis. De aanpalende nieuwbouwwoningen zijn bewust laag gebouwd met vele glaspartijen en neutrale witte kleuren om de intrinsieke esthetische kracht van het monument te bewaren.

In de Prinsesstraat maak je deel uit van een unieke community stedelingen die trots zijn op het historische karakter van de wijk en de stad.

Ontdek het project